fbpx

Image module

Chef Lars

Ik ben gestart als banketbakker en die voorliefde voor zoetigheden is nooit verdwenen. Ik denk nog steeds heel graag producten uit voor patisseries en bakkerijen. In de jaren erna heb ik als food designer gewerkt voor verschillende multinationals waar ik veel kennis heb opgedaan over productontwikkeling van food in het algemeen. Inmiddels heb ik al zo’n 12 jaar ervaring als productontwikkelaar van voeding en ben bekend met allerlei soorten voedingsmiddelen.

Chef Lars: Productontwikkelaar food branche

Ik denk producten uit die handmatig, semi-industrieel en lijn technisch geproduceerd worden. Bij die eerste kun je aan een bakkerij of restaurant denken, bij de tweede aan vlaaien en gebak voor supermarkten en de derde zijn over het algemeen voorverpakte producten die langer houdbaar zijn zoals groentewraps. Dit is puur om je een beeld te geven, want de mogelijkheden zijn eindeloos! Vooral productontwikkeling voor food wat handmatig gemaakt wordt, is heel divers. Hier geef ik advies over het schaalbaar maken van een product voor productie, maar denk ook menu upgrades en kostprijscalculaties uit voor restaurants en bakkerijen.

Traject productontwikkeling voeding

Elk project is natuurlijk uniek, maar in de basis kent het vaak een aantal dezelfde stappen. We starten vanzelfsprekend met een kennismaking waarbij alle wensen doorgesproken worden. Voor product development van food start je altijd met een conceptfase. Hierin stellen we doelen vast zoals de oplages. In deze fase zorgen we dus dat we alle risico’s afdekken en weten welke weg we exact gaan bewandelen.

Daarna gaan we naar de labfase waar de ontwikkeling van het daadwerkelijke product start. We gaan tests draaien, het eerste fysieke product wordt geproefd en waar nodig wordt nog doorgetest. Vervolgens gaan we lijntesten draaien bij semi-industriele of lijntechnische productontwikkeling voor food. Hier draaien we kleine testproducties, waarna we op kunnen schalen naar een volledige productie. 

Keuze uit diverse opties

Je kunt bij Chef Lars terecht voor al deze stappen, maar je hebt ook de keuze om me alleen in te schakelen tijdens de testfases en het proces vanaf de lijntesten zelf op te pakken of juist andersom. In het eerste geval ga ik adviserend te werk en denk daarin mee over de ingrediënten. Niet alleen qua smaken, maar ook qua kostprijs en verkrijgbaarheid. In het tweede geval bied ik begeleiding bij productontwikkeling van voeding. Dit betekent bijvoorbeeld hulp bij de implementatie aan de lijn en uitleg aan personeel, maar ook om te bepalen of grondstoffen de juiste condities hebben.

Natuurlijk denk ik het liefst gedurende alle stappen van de productontwikkeling voor jouw food product mee, maar die keuze is helemaal aan jou! Benieuwd wat Chef Lars voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op en we spreken elkaar snel!

Culinaire fotografie door een chef

Bij Chef Lars kies je voor food fotografie door de ogen van een professional. Ik ben mijn carrière begonnen als banketbakker, maar ben al snel als productontwikkelaar en food designer aan de slag gegaan bij grote multinationals. Inmiddels pas ik deze kennis en ervaring toe tijdens culinaire fotografie sessies voor andere bedrijven vanuit mijn onderneming als Chef Lars. Naast fotografie van food, verzorg ik ook videografie en geef ik advies bij productontwikkeling en foodstyling.

Foodstyling door een Chef

Bij Chef Lars ga je voor foodstyling door een professional. Inmiddels staat er ruim 13 jaar op de teller. Voordat ik aan de slag ging als Chef Lars heb ik ervaring opgedaan als food designer en productontwikkelaar bij verschillende multinationals. Deze kennis pas ik nu toe bij mijn diensten food styling en food fotografie. Naast het uitdenken hoe gerechten moeten ogen, kun je dus ook bij me terecht voor het fotograferen ervan. Deze twee gaan geregeld hand in hand samen. Ik weet precies hoe ik ingrediënten het beste tot hun recht kan laat komen op beeld.

Mail Chef Lars

Bel Chef Lars

Koffie doen?

Dat doe ik graag!
Ik ben gevestigd in Waalwijk en ben bereid om in een straal van +- 50 kilometer
langs te komen voor koffie. Heb je een project of opdracht elders in het land?
Neem dan ook gerust contact op en we bespreken de mogelijkheden.